donderdag 11 augustus 2011

Nicola gedeeld tweede

Ronde 8 Nicola ontsnapt met remise, Hendrik wint gemakkelijk

Nicola komt met wit goed uit de opening, maar dan gaat het mis, hij verliest met een tactisch grapje 2 pionnen zonder compensatie. Bovendien heeft zijn tegenstander een sterk paard op f5 die de hele stelling onder controle houdt. Nicola krijgt iets wat op tegenspeel gelijkt en zijn tegenstander, blijkbaar onder de indruk en met nog 6 minuten op de klok, stelt remise voor. Een half punt gered.

Hendrik speelt een goede partij en komt dankzij de voorbereiding beter uit de opening. Met actief stukkenspel wint hij een stuk en maakt het simpel af. Eindelijk kan hij nog eens scoren.

Ronde 9 de laatste loodjes

Nicola neemt met zwart snel het initiatief en wint vrij vlot. Hij moet de uitslagen van de tegenstanders afwachten om te zien hoe ver hij in de eindrandschikking geraakt. Zijn 2 tegenstanders die een punt voor hem stonden verliezen allebei, maar sprokkelen genoeg Bucholz mee om hem in het klassement voor te blijven. Nicola haalt 6,5 op 9 is gedeelde tweede en na scheiding 4e. Toch een mooie prestatie, hoewel hij gekomen was om voor de eerste plaats te strijden. Die eerste plaats gaat naar de Hongaar Peczely die met 8 op 9 anderhalf punt voor de concurrrentie eindigt.

Hendrik kan nog de helft halen als hij de laatste ronde wint. Zijn tegenstandster, schuift echter alles dicht. Hendrik kan op een moment de boel openbreken maar hij verzuimt die, en zo wordt het remise met een iets slechtere stelling. Eindresultaat: 4 op 9 en een pak elopunten kwijt. Dit is toch wat teleurstellend.

's Middags vatten we de terugreis naar Belgiƫ aan. Het weer is uitstekende 25 graden en zon tot we in de lage landen aankomen waar de frisse regen ons begroet. De reis verloopt voorspoedig tot in ... de werkzaamheden in Tessenderlo, waar we om half twaalf 's nachts een uur in de file staan. We zittten opnieuw in het normale leven, met meer fruit en groenten en zonder dagelijkse portie frieten.

1 opmerking:

Karin zei

Toutes nos felicitations a Nicolas et a Hendrik. En nu een gezond dieet zonder een te veel van onze belgische frieten