zaterdag 6 augustus 2011

Nicola met 3 op 3

Het "frietkot" zur Post
Ronde 2: Nicola wint, Hendrik remise

Vannacht was er een hevig onweer, zodat de warmte vandaag minder drukkend is. Met een bewolkte hemel en een temperatuur van 26 graden vangt de tweede ronde aan.

Nicola speelt een degelijk partij, waarbij hij na 15 zetten met een tactisch grapje een pion wint in een tot dan toe gelijke stelling. Nadien wordt het trekken en duwen vooraleer hij zijn voordeel kam realiseren. Rond zet 58 valt zwart's tweede pion en toen gaat het snel.

Hendrik komt niet goed wakker aan het bord, want hij verprutst met wit de voorbereiding al bij zet 3. Hij krijgt aanvankelijk de beste kansen, maar na een mindere zet leidt zwart de dans. Zwart wint een pion maar in het eindspel zet Hendrik de situatie met een tactisch grapje recht. Hoewel de eindstelling remise is, is het nu zwart die de juiste zetten moet vinden. 2 zetten langer doorspelen zou zeker geen kwaad kunnen.

Hoeve tijdelijk op slot
Ronde 3: Zie Ronde 1 en 2

Het scenario van ronde 1 en 2 herhaalt zich. Nicola wint en Hendrik speelt remise.

De tegenstander van Nicola speelt het Morra gambiet maar blijkt er niet zoveel van te kennen. Hij pleegt een incorrect stukoffer en wint nog wel een kleine kwaliteit terug, maar blijft een kwaliteit en een pion achterstaan. Nicola realiseert zijn voordeel vlot.

Hendrik, die naar boven wordt gepaard, krijgt met zwart een op papier sterkere tegenstander dan Nicola. In een vrij gesloten stelling lijkt zijn tegenstander een aanval te kunnen opzetten, maar Hendrik ruilt op het gepaste moment de stukken af, en het eindspel was potremise.

Ondertussen duiken de eerste kwaaltjes op. We krijgen zowat iedere dag frieten of aardappelen in het frietvet gebakken. Deze overdaad leidt bij Hendrik tot darmklachten. Ook ik ben niet gespaard. Een stofallergie bezorgt me de nodige niesbuien en een latente hoofdpijn.

Wanneer we 's avonds terugkeren van de toernooizaal, blijkt de hoeve op slot. De onderburen, die er permanent wonen en roken, zijn blijkbaar op een theekransje. Een ideale gelegenheid om een eerste terrasje te doen op de Hauptplatz in Mureck. Tot onze grote verbazing komt een kortgerokt brunette op hoge hakken en met 1kg siliconen aan beide kanten ons bedienen. Zou er dan toch iets meer schuilen onder de zo vredige aanblik van Mureck?

1 opmerking:

digitalko zei

videos + PGN Viewer Mureck :
http://www.c7c5.com/?pgid=videos&event=9.+European+Union+Youth+Chess+Championship