woensdag 9 september 2009

Het vat is af

Oef, we zijn er vanaf. Tijd om de balans op te maken. Zij die de helft halen, hebben nu reeds hun EK of WK selectie voor de 2 volgende jaar verdiend, Dus werd extra spannend te zien wat de resultaten van de laatste ronde waren.

Ik heb het al gezegd: de -10 jarigen zijn een sterke lichting. Alle drie halen de helft of meer. Nicola is de sterkste van de volledige delegatie en haalt 5,5 op 9. De laatste ronde zat er misschien nog meer in. Lowie scoort op zijn eerste internationaal toernooi de helft. Een sterke prestatie zonder meer. Hendrik haalt ook de helft, maar hij gaf in ronde 8 een gemakkelijk gewonnen stelling weg zoniet had hij 5 of zelfs meer.

Lennert deed het bij de -12 niet slecht maar kon tegen geen enkele sterke tegenstander iets binnenhalen. Hij strandde op 4 op 9. Thibault mag bij de -14 terugkijken op een geslaagd toernooi. Ook hij haalt de helft.

Bij de -16 jarigen begon Dieter heel sterk met 2 op 3. Daarna volgde een rij nullen tot hij de laatste ronde won. Voooral in ronde 7 en 8 was Dieter iets te veel bezig met die nul ipv zich op de stelling te concentreren Francois was goed voorbereid aan het toernooi begonnen en speelde sterk als zijn voorbereiding op het bord kwam. Hij haalde zoals alle Franstaligen de helft.

Yordi begon heel sterk. Bij de rustdag was hij de beste Belg met 3,5 op 5. In de tweede toernooihelft kon hij helaas niet bevestigen en bleef steken op 4 op 9. Sander bleef tot het einde net onder de helft hangen. Het beste nieuws vandaag is dat hij zijn portefeuille terug had.
Michelle tenslotte kon na een aarzelende start, dankzij een sterk einde 3.5 op 9 halen, een normaal resultaat voor haar rating.

Glen en Stef, de -18 jarigen waar het meest van verwacht werd, scoorden iets beneden peil. Wie dacht dat Stef een Vietnamees ging herhalen of zou presteren zoals in Brasschaat, had hij bij het verkeerde eind. Stef bleef steken op 4 op 9. Ook Glen scoorde 4 op 9. Net zoals Stef liet hij meer dan eens een betere stelling ontglippen.

Jonas begon zwak maar met 2,5 in de laatste drie ronden, haalde hij nog 4: een normaal resultaat voor zijn elo. Jean scoorde eveneens 2,5 op 3 in de laatste drie ronden, maar dankzij een betere start haalt Jean de helft. Hanne volgde dit voorbeeld maar met een nog beter start haalde Hanne 5 op 9, een puike prestatie.

Rest mij nog de coaches te bedanken voor de goede begeleiding. De deskundigheid van onze GM Luc Winants heeft mij verrast. Hij stond altijd open voor iedere speler in beide landstalen en is een schitterende didacticus.

Morgen om 2h45 nemen we de bus richting luchthaven, waar we veel te vroeg zullen arriveren, maar de organisatie wil absoluut de Romeinse files ontlopen. Zoals gewoonlijk hebben de Italianen er een zootje van gemaakt en kregen we bijna geen ontbijtpakket mee.

Geen opmerkingen: