woensdag 20 oktober 2010

Griekenland, here we come

Met 19 spelers en 24 begeleiders zijn op 19 oktober naar Griekenland vertrokken voor het WK voor de jeugd. De plaats van het gebeuren is Porto Carra, een 5sterren-vakanrieparadijs in Haikidiki, het belangrijkste schiereiland van Noord-Griekenland.. De reis verloopt probleemloos, op een kortstondig incidient met een verloren koffer van Astrid Barbier na.

De check-in het hotel verloopt snel en vlot, wat geen sinecure is voor een toernooi met 1400 spelers en evenveel begeleiders. Een pluim op de hoed van de organisatie.


Iedereen zit op tijd in bed en is de volgende morgen fris en monter om de eerste partij van het toernooi aan te vatten, iets waar de meeste spelers reikhalzend naar uitgekeken hebben

Het eerste punt komt heel snel. Maarten Larmuseua wint tegen de eeuwige verliezer F. Orfait.

Lennert Lenaerts konmt met de verassing van de dag: hij wint tegen Eurpoees kampioen -10 van 2009. Ook de anderen bij de -12 doen het goed. Nicola Capone wint, Hendrik Decrop en Lowie Tomme spelen remise, enkele Yvonne Esser verliest.

De jongesten beginnen iets minder aan het toernooi. Clara Godart en Nathaniel Faybish verliezen beide bij de -8. Bij de -10 haalt Samuel vandepuute zijn eerste halfje maar Laurent Marchal verliest.

De ouderen komen ook niet tot de volle buit. Natacha Mabille speelt remise net als Rein Verstraeten. De overige zullen morgen moeten knokken om de nul van het scoerbord te krijgen.


Het resultaat van dit alles is een enigszins teleurstellend 5,5 op 19. Morgen moet het beter. Je kan het allemaal checken op de Website van het WK

De dag is echter nog niet voorbij. Tom Piceu viert zijn verjaardag met een drink voor allen. Op de foto zie je Tom op het feestje in 1 van zijn meer intelligente gelaatsuidrukkingen en dit niet eens onder invloed van enige alcohol

Geen opmerkingen: