zondag 24 oktober 2010

Gisteren werd ronde 4 afgewerkt en vandaag was er een dubbele ronde net voor de rustdag, een ideaal moment om een tussenbalans op te maken.

Bij de -8 heeft Nathaniel de eerste strees overwonnen. Door vandaag 2 keer te winnen heeft hij een puike 3 op 6 in zijn eerste internationaal toernooi.

Clara won gisteren maar moest vandaag tweemaal in het zand bijten en strandt voorlopig op 2 op 6. Hopelijk kan ze zich wat herpakken na de rustdag van morgen

Bij de -10 behaalt Samuel 1 uit de laatste drie ronden en heeft net niet de helft. hij toont zich een gedegen positiespeler, die nog kan groeien in het teronooi.

Laurent heeft soms last om zijn zenuwen in bedwang te houden, waardoor zijn peil niet constant genoeg om op een WK goed te scoren. Zijn 2 op 6 is toch iets beneden zijn mogelijkheden.



Bij de -12 doet Nicola het uitstekend met 4 op 6. Hij is de beste spelers van de delegatie en speelt zeer volwassen partijen. Misschien ligt een 7 op 11 wel in het verschiet.

Lowie is iets weggedeemsterd en haalt slechts een halfje in de laatste 3 partijen en blijft zo op 2,5 op 6 steken. Niettemin moet de halft halen zeker haalbaar zijn.

Hetzelfde geldt voor Lennert. Na een zeer sterk begin is ook hij niet verder geraakt dan 2,5 op 6. Indien hij terug op het niveau van de eerste 3 partijen kan spelen moet 6 op 11 mogelijk zijn.

Hendrik doet het met 3 op 6 zeker niet slecht en blijft continue rond de helft schommelen. Een knappe winstpartij in ronde 6 doet misschien zelfs meer verhopen.

Yvonne heeft het niet onder de markt bij de meisjes -12. Haar niveau is niet ocnstant genoeg om veel meer te halen dan 1,5 op 6.

Bij de -14 was Jan gisteren de pechvogel toen zijn bril middendoor brak tijdens de partij. Hij haalt momenteel 2 op 6 wat iets onder zijn mogelijkheden ligt. Met een herstelde bril zal het dinsdag beter moeten gaan.

De altijd goedlachsw Astrid had vandaag best wel een goede dag met 1,5 op 2, wat haar totaal op 2,5 brengt. Vader mag tevreden zijn.


Rein is de enige die naast Nicola meer dan de helft heeft. Vooral zijn winstpartij in ronde 4 maakte indruk. Met 3,5 op 6 is Rein duidelijk de beste speler bij de -16.

Yannick heeft na een slecht begin 2,5 op 3 gehaald in de laatste 3 ronden en scoort nu de helft, wat beter is dan verwacht. Yannick had wel geluk in ronde 4 toen zijn tegenstander (>2100) incorrect zijn dame offerde.

Voor Stefan is dit WK te zwaar. Stefan won nog geen enkel punt, buiten een bye in ronde 5. Het zal elke dag hard knokken worden om een punt te scoren.

Thibault heeft al beter gepresteerd op een EK of WK. Hij is twee keer door zijn vlag gegaan, wat natuurlijk weegt op zijn score van 2,5 op 6. Hij moet in staat worden geacht om de helft te halen.

Natacha is misschien wel de verrassing van de Belgische ploeg. Ze doet het uitstekend met 3 op 6 en verloor slechts tegen een 2200.

Bij de -18 spelen de tweeling Larmuseau. Maarten konmt voorlopig uit op een 3 op 6 wat een vrij normaal resultaat is voor hem hoewel we toch nog op een betere tweede toernooihelft hopen.
Michiel heeft zich herpakt van een scoorloos begin en heeft nu 2 op 6. Hij moet net als zijn broer toch nog iets beter kunnen.

Mark heeft het moeilijk en scoort slechts een halfje en een bye. Ook voor hem is dit WK misschien wel iets te hoog gegrepen.

Morgen hebben we een rustdag en gaan we met een boot de zee rond Porto Carras verkennen. Een ideale gelegenheid om de batterijen terug op te laden en vol frisse moed ronde 7 aan te vatten.

Geen opmerkingen: