donderdag 28 oktober 2010

Wisselende kansen

Maandag, rustdag.



Om 10 uur vertrekken we met de voltaligge groep, aangevuld met de Luxemburgse delegatie, voor een boottocht richtting Schilpadeiland, dat op een halfuurtje varen van porto Carras ligt. Op het eiland leeft een kolonie wilde geiten. In een kleine rustige inham houden we even halt. terwijl de meesten zich te goed doen aan een zalif dolce far niente, duiken enkele moedige de zee in, ondanks de eerder frisse watertemperatuur en een opstekende wind.




Even later keren we terug en varen naar een privéstrandje van het domein van porto Carras, waar de spelers spontaan een wedstrijd keilen houden.
Op de terugvaart danst Maria, de moeder van Nicola, de sirtaki op- het dek, onder luid applaus van de anderen.

Om 14 uur zijn we terug aan het hotel, net op tijd voor een late shift van de lunch en de eerste regendruppels. De rest van de dag wordt gevuld met luilekkeren en stoere verhalen debiteren onder invloed van enkele glazen Ouzo.

Black Tuesday

Wie dacht dat we goed uitgerust en met frisse moed dinsdag een degelijke score zouden neerzetten kwanm bedrogen uit. Het verdict van de dag is 6,5 op 19.

Enkel de oudste meisjes, Astrid en Natacha, kunnen op hun elan van voor de rustdag blijven winnen.

Stefan en Mark boeken hun eerste winst, maar voor de rest is het huilen met de pet op. Samuel, Lennert, Jan en Yannick halen een halfje en de rest verliest. Een WK kent geen genade. Rein was binnen het uur overrompeld

Woensdag, de beste dag van het toernooi

Een schot in de roos, 13 op 19. De kleinsten (-8/-10) winnen allemaal. Voor Samuel was dit na een marathonpartij van 4,5 uur.

Ook bij de -12 is 5 op 5 mogelijk geweest. Lennert, Hendrik, Lowie en Yvonne winnen allen vlot. Nicola mist echter een stukwinst in 1 zet en strandt op remise.




Bij de -14 wint Janm en speelt Astrid remise. Bij de -16 verkwanselt Thibault een vol punt in tijdnood, dwingt Natacha zetherhaling af tegen een WFM en wint Rein vlot.

Stefan en Mark kunnen helaas hun winst van gisteren niet bevestigen en verliezen.

Maarten wint en Michiel houdt remise.

In de totaalscore hebben 3 spelers 4,5 op 8: Nicola, Rein en Natacha(!). Zes spelers halen de helft: Nathaniel, Samuel, Hendrik, Lennert, Astrid en Maarten. de rest klampt aan of doet het slechter.

Ondertussen is er een zware storm in Halkidiki opgestoken en zitten we zonder elektriciteit. Wat de consequenties zijn van deze panne is voor een volgend bericht

Geen opmerkingen: