zondag 31 oktober 2010

Halkidiki goodbye, Rio hello

De laatste ronde eindigt voor de meeste Belgen in mineur. Blijkbaar liggen rondes in de ochtend ons niet zo goed en is alle frisheid na een slopend toernooi weggeëbd.


Enkel de oudsten kunnen scoren: Michiel, Maarten, Natacha en Thibault. Samuel, Nicola, Lowie en Stefan spelen remise, de rest heeft een snipperdag genomen.

's Namiddags spelen we een pot voetbal onder elkaar en daarna tegen de Nederlanders. Vooral Jan, die de laatste ronde tegen Stefaan Beukema verloor, wil revanche en domineert de Nederlanders.

De eindceremonie wordt opgefleurd door enkele dansende Griekse nonnen. Daarna doen we ons tegoed aan het laatste avondmaal en worden de gezelschapsspelen boven gehaald.
On 12 uur 's nachts vinden de spelers het blijkbaar nodig om Tom en mezelf in het zwembad te kieperen om met een frisse kop de terugreis te kunnen aanvatten. Dit wordt uiteraard op de gevoelige plaat vastgelegd.

Tijd voor de conclusies:


In drogere tijden

2 spelers haalden meer dan helft: Nicola met 6,5 en Hendrik met 6, beide als 1ste jaars in de categorie -12. Volgende jaar zouden we ze graag zien bevestigen.

3 spelers haalden de helft: Lennert, Natacha en Maarten. Vooral Natacha is een positieve verrassing.

bij de kleinsten (-8/-10) haalden Nathaniel, Clara en Samuel 5 op 11 op hun eerste internationaal toernooi, wat toch een knappe prestatie is. Nathaniel mag nog een jaar bij de -8 spelen en heeft dus zeker nog groeipotentieel om een vaste waarde te worden voor de uitzendingen.

Michiel en Astrid haalden eveneens net niet de helft. Vooral Astrid kwam sterker uit de hoek dan verwacht. Ook Yannick en Rein, beiden met 4,5 speelde beduidend sterker dan hun elo.

De rest speelde een stuk minder goed. Hiervoor zijn verschillende redenen
- Laurent kon moeilijk met de druk om
- Lowie startte goed maar werd tijdens de 2e toernooihelft ziekjes
- Yvonne speelt met te weinig lef
- Jan liet enkele knappe dingen zien maar miste vaak op het cruciale moment de juiste zet
- Thibault verloor veeleer het gevecht tegen de klok, dan tegen zijn tegenstanders
- Voor Mark en Stefan was dit toernooi te zwaar

Rest mij de gehele delegatie te bedanken voor de fijne tijd. Rio de Janeiro 2011 wacht op ons

Geen opmerkingen: