vrijdag 29 oktober 2010

2 met 6 op 10 de laatste ronde in.

We geraken stilaan in de beslissing fase van het WK. Zoals in het vorig bericht vermeld, kregen we in de nacht van woensdag op donderdag een zware storm met wolkbreuk te verwerken. 's Morgens was er geen elektriciteit in de regio en was de schade enorm.

Op het strand lagen tientallen bijenkasten met niets dan dode bijen. In het tweelingshotel Sithonia, op 200 meter van ons hotel, stond 20 cm water op het gelijkvloers. Op het voetbalterrein kon je waterpolo spelen en de jachthaven lag vol met wrakhout. Je wassen in de pikdonkere badkamer zonder warm water is geen evidentie. Gelukkig landden we om 14h00 terug in de beschaafde wereld en was er stroom, en konden we terug schaken



Na de excellente ronde 8, verwacht men normaal gezien een terugval omdat de de Belgen tegen sterkere tegenstanders moeten aantreden.

Ronde 9 verloopt veel beter dan enigszins gevreesd. We halen 9 op 19, net niet de helft. De terugval komt er wel in ronde 10 met 7 op 19, hoewel dit nog altijd beduidend beter is dan de desastreuze 5,5 van ronde 1 en 2.

Clara is begonnen aan de eindsprint. Met 2 overwinningen haalt ze momenteel de helft. Een knappe prestatie.

Hetzelfde kan gezegd worden van Nathaniel die in ronde 9 een impressionante partij speelde en ook 5 op 10 heeft.


Laurent vindt wat minder zijn draai en verliest de laatste 2 partijen ondanks een goede opzet van de partijen.

Samuel blijft net onder de helft schommelen en kan mits een winst in de laatste ronde de helft halen.

Lowie kampt met koorts en kan helaas niet op volle mogelijkheden spelen. Zijn 2 verliespartijen moeten we dan ook in de juiste context plaatsen

Lennert komt terug op stoom na een dipje. Met anderhalf op 2 is hij komt hij op 5,5 en is zeker van een nieuwe selectie.

Hendrik heeft de laatste 3 partijen gewonnen en prijkt met een puike 6 op 10 achter zijn naam. Zijn toernooi is zonder meer nu al geslaagd.

Nicola doet niet onder voor Hendrik en scoort eveneens 6 op 10. Misschien is de 7 nog haalbaar.

Yvonne heeft met 2 remises haar score kunnen opkrikken en heeft nu 3,5 op 10, wat voor haar niveau niet slecht is.

Jan scoort op een halfje op 2 iets onder zijn mogelijkheden. Met 4 op 10 was hij deze avond duidelijk ontgoocheld.

Astrid doet het verbazend goed met 5 op 10. De vreugdedansjes na haar partij zullen we ons nog lang herinneren.

Rein zakt iets terug na 2 verliespartijen tegen sterkere tegenstanders (>2200 elo). Ook hij was deze avond teleurgesteld.

Yannick verrast in in positieve zin door in ronde 10 te winnen. Indien hij morgen wint, behaalt hij eveneens de begeerde helft van de punten.

Voor Stefan blijft het toernooi te hoog gegrepen na 2 nieuwe verliespartijen.

Hendrik en Nicola: de beste Belgen
Hendrik en Nicola: de beste Belgen

Thibault kan veel beter en geeft opnieuw een punt cadeau in tijdnood, een duidelijk aandachtspunt om aan te werken. Hij blijft op 3,5 steken.

Natacha is vermoeid na een zwaar maar sterk toernooi. Ondanks 2 verliespartijen zal Natacha heel wat Elopunten winnen met dit WK

Mark heeft nog eens gewonnen en klimt een beetje uit het diepe dal. Hij heeft nu 3,5 op 10.

Michiel heeft zijn broer Maarten bijna bijgehaald. Michiel heeft 4 en Maarten 4,5, wat voor beiden toch aan de lage kant is.

Morgen volgt de finale ronde en daarna kunnen we lang feesten omdat we zondag 2 uur langer kunnen slapen, dankzij het winteruur en het uurverschil tussen Griekenland en Belgiƫ. Het zal deugd doen

Geen opmerkingen: